Onwankelbaar: Beter mentaal welzijn met authentieke lezing en workshops


Het Onwankelbaarprogramma probeert het mentaal welzijn van leerlingen te verbeteren.

Het programma bestaat uit drie modules:

  1. Een inspirerende, interactieve lezing. Leerlingen zien waardevolle lessen over veerkracht en bewustwording en hoe ze deze toepassen op hun leven. Met het authentieke verhaal van Jeroen Walravens als voertuig, over herstellen van ernstige hersenschade na een val en een maand coma, Everest bereiken en een volledig nieuw leven opbouwen.
  2. Een engagerende workshop, gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde interventies, waarin leerlingen op zoek gaan naar hun waarden, hun karaktersterktes verkennen en hun verbinding met de mensen in hun leven verduidelijken. Op het einde van deze sessie beschikken ze over een Onwankelbare verklaring, over wie ze zijn, waar ze voor staan en waar ze zich op richten in dit leven.
  3. Een motiverende workshop waar leerlingen, met hun verklaring als basis, hun dromen verkennen en deze gebruiken als de context voor concrete levensdoelen. Van daaruit stellen ze actieplannen op en verfijnen die, tot in de kleinste stapjes. In deze workshop leren ze ook hoe ze sterker staan, wanneer dingen niet lukken. Zodat hun welzijn niet afhangt van het al dan niet behalen van een doel.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Onwankelbaar
Organisatie