Eerstehulpkennis in je broekzak : Gratis app eerste hulp

logo

Rode Kruis-Vlaanderen lanceert een app eerste hulp. Met deze nieuwe, gratis app eerste hulp bieden we elke Vlaming de mogelijkheid om eerstehulpkennis letterlijk in zijn broekzak te hebben zitten. Niet weten wat gedaan bij een ongeval vormt zo eigenlijk niet langer een geldig excuus om iemand in nood niet te helpen. In de app eerste hulp vind je instructies om basishulp te bieden bij de meest voorkomende gevallen. Zo helpen we de Vlaming helpen door hem zelfredzaam te maken.

Doel

De nieuwe app is er enerzijds voor wie nog nooit een opleiding volgde en niet weet wat hij moet doen bij een ongeval of noodsituatie. De app biedt op zo’n momenten meteen de juiste informatie over de handelingen die je moet toepassen. Anderzijds vormt de app ook een waardevolle aanvulling op de eerstehulpopleidingen die Rode Kruis-Vlaanderen aanbiedt. Cursisten kunnen de app ook gebruiken als geheugensteuntje om zeker te zijn dat ze op de juiste manier handelen.

Daarnaast bevat de app nog een extra module waarmee je de basis van eerste hulp op je eigen tempo kan instuderen. De app vervangt onze eerstehulpopleidingen uiteraard niet, maar is wel ideaal voor wie tijdens een treinrit of op een ander vrij moment zijn of haar eerstehulpkennis wil bijschaven.

De app is ideaal om te gebruiken bij/met jouw leerlingen tijdens lessen over eerste hulp!

Vind een AED

Naast een schat aan eerstehulpkennis, biedt de app ook een handig overzicht van de locaties waar je het dichtstbijzijnde AED-toestel (Automatische Externe Defibrillator) vindt. Bij mensen die getroffen worden door een hartstilstand is zo’n AED-toestel van cruciaal belang. Wordt een slachtoffer onmiddellijk gereanimeerd en krijgt hij binnen de eerste 3 tot 5 minuten een stroomstoot toegediend met een AED, dan stijgt zijn overlevingskans met 50 tot 70%.

Rode Kruis-Vlaanderen
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan