Het touwtjesvleesspel: Impact vleesconsumptie


De Belg eet te veel vlees. Onze te hoge vleesconsumptie en vleesproductie speelt ons parten en zorgt voor tal van problemen zoals hart- en vaatziekten, maar ook voor milieuproblemen zoals klimaatverandering en mestoverschotten.

Maar is alle vleesconsumptie slecht? En hoe staat onze vleesconsumptie in verband met het Zuiden? Kruip in de huid van een mals stukje biefstuk, een legkip of een veehouder uit het Zuiden en ontdek hoe die allemaal met elkaar verbonden zijn in het mondiale vleesproductie- en consumptiesysteem.

Het Touwtjesspel is een spel dat je bord in de war wil brengen. Het is een pedagogisch instrument dat je kan gebruiken om projecten op te starten rond duurzame voeding. Het laat toe om via een ruimtelijke voorstelling de verbanden, impact en gevolgen van onze consumptiekeuzes te verstaan. Het touw verbindt de actoren van het spel samen om een groot, ingewikkeld spinnenweb te vormen. Het resultaat en de ontwikkeling van mogelijke alternatieven rond duurzame voeding worden daarna besproken met de groep.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Organisatie, firma, vzw

Ontdek ook