Africa United: Lesbrief en dvd


Filmbeschrijving

Drie Rwandese kinderen gaan hun droom achterna: deelnemen aan de openingsceremonie van het WK-voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Ze beleven een ongelooflijke roadtrip door het hart van Afrika. Een avonturenfilm over Afrika, blijdschap, vrijgevigheid en hoop.

Het jonge voetbaltalent Fabrice wordt ontdekt op een trapveldje in Rwanda. Nog maar één test staat hem in de weg naar de grootse opening van het WK. Maar onderweg naar die cruciale test slaat het noodlot toe als hij en zijn vrienden, de goedlachse 'manager' Dudu en diens zusje Beatrice, in de verkeerde bus stappen en in Congo eindigen. Zonder papieren, geld of een geloofwaardig verhaal, proberen de kleine helden hun weg naar het zuiden te vinden. Gewapend met naïviteit, vastberadenheid en blind optimisme maken ze een reis van ruim 5.000 kilometer waarbij ze een Afrika meemaken zoals weinig mensen het gezien hebben.

Lesmateriaal

Bij de film Africa United is er uitgebreid lesmateriaal beschikbaar. Dit materiaal bestaat uit een docentenhandleiding, een opdrachtenblad en een bronnenblad.

Thema's

Aids, onderwijs, armoede, seksuele rechten, oorlog, wapens, landmijnen, bommen, kinderrechten, kindsoldaten

 

Verenigd Koninkrijk 2010, 90 min.
Fictie, Animatie, Video, Kleur
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Officiële website Africa United

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Movies that Matter
Organisatie

Ontdek ook