Daisy-boeken van Luisterpunt

logo
Bron

Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Lid worden en boeken lenen is gratis.

Ook kinderen met dyslexie kunnen bij ons terecht. Samen met Adibib hebben we daarvoor de campagne Ik haat lezen opgericht.

Luisterpunt biedt Daisy-boeken (luisterversies van de gewone leesboeken) aan voor kinderen met een leesbeperking, Adibib zorgt voor ADIBoeken (schoolboeken omgezet om digitaal te kunnen gebruiken). Samen trachten we de uitroep 'ik haat lezen!' om te buigen tot 'mag ik nog een boek?'

Voor kinderen met een ernstige vorm van dyslexie is lezen soms gewoon te moeilijk. Zij steken het dan al vlug op 'ik haat lezen!', terwijl ze eigenlijk wel van leuke verhalen houden. Met Daisy-boeken kunnen ze toch nog met plezier de boeken lezen die hun leeftijdsgenoten ook lezen. Ook kunnen ze proberen het gedrukte boek (te halen in de gewone bib) te lezen terwijl ze naar het Daisy-exemplaar luisteren. Deze vorm van leestraining helpt met de klank-woordassociatie en is voor vele kinderen met dyslexie ook gewoon een aangenamere manier van lezen. Met een Daisy-speler, gratis software op de pc of de gratis anderslezen app kunnen ze trouwens de stem zonder vervorming trager laten afspelen om zo op eigen tempo te kunnen volgen.

Daisy-boeken zijn verkrijgbaar op een cd of via een online boekenplank om ze bv. met de gratis anderslezen app te streamen of te downloaden.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan