Leerling of bekeerling?: Radicalisering bespreken in de klas


Radicalisering, extremisme, terrorisme, jihadisme… De meeste leerkrachten en leerlingen worden hier gelukkig niet persoonlijk mee geconfronteerd. Maar de leerlingen horen er natuurlijk wel over via het nieuws of via sociale media en op basis daarvan vormen ze een eigen mening. Ondanks de gevoeligheid van dit thema is het dus van belang om het in de klas ter sprake te brengen en erover van gedachten te wisselen.

Hoe breng je dit onderwerp op een juiste en zinvolle manier aan in je klas? In dit boek vind je noodzakelijke achtergrondinformatie over radicalisering, zodat je als leerkracht beslagen op het ijs komt. Bovendien kun je ook concreet aan de slag met je leerlingen of studenten. Naast een uitgewerkte les over radicalisering vind je in dit boek twee praktische lessen om dialoogvaardigheden en kritisch denken met je leerlingen te oefenen. De uitgebreide lesschema’s zijn online beschikbaar. Het boek sluit af met nuttige tips, toepasbare didactische werkvormen en verwijzingen naar interessante literatuur en websites.

Leerkrachten Nederlands, sociale en humane wetenschappen, godsdienst en maatschappij- en zedenleer vinden in dit boek de nodige kennis en werkvormen om radicalisering bespreekbaar te maken in de klas.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Organisatie, firma, vzw

Ontdek ook