Noël sous le regard des peintres

logo
Bron

Noël sous le regard des peintres, Éliane Gondinet-Wallstein, Parijs, Mame, 2016.

In dit grootformaatkunstboek over Kerstmis presenteert en interpreteert de Franse kunsthistorica Éliane Gondinet-Wallstein een dertigtal schilderijen over de geboorte van Jezus.

De schilderijen verschijnen in chronologische volgorde en dateren van de derde tot en met de twintigste eeuw. Op die manier maakt Gondinet-Wallstein duidelijk hoe het motief van de geboorte van Jezus doorheen de tijd (en in verschillende geografische plekken) is ontwikkeld.

Het boek is een optimale voorbereiding voor leraren KSO en LBV die tijdens de periode van advent/kerst enkele lesuren aan het onderwerp van de geboorte van Jezus willen besteden. De schilderijen verschijnen in grootformaat en kwalitatieve reproducties en worden telkens uitvoerig toegelicht.

Het boek bevat schilderijen van bekende kunstenaars (bv. Rogier van der Weyden, El Greco, Emil Nolde) en minder of zelfs helemaal niet bekende kunstenaars (bv. muurschilderijen uit de Romeinse catacomben, fresco’s en iconen uit de oudheid).

Het boek wordt afgesloten met een verrijkende literatuurlijst met nog meer boeken rond het onderwerp van kerst in de kunst.

Boris Paschke
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan