MapsTell: Gedrag visueel in kaart brengen en bespreekbaar maken


Wij, als gecertificeerde trainers, nemen jullie mee in de wondere wereld van MapsTell. Mapstell helpt je als professional om menselijk gedrag te begrijpen en maakt dit op een visuele manier zichtbaar voor jou. Deze inzichten stellen je in staat om het beste uit jezelf te halen als leerkracht en collega.

We bieden deze vorming ook aan voor leerlingen uit het secundair onderwijs en studenten uit het volwassenenonderwijs

Zie hier een introductiefilmpje.

Op basis van de door jou ingevulde vragenlijst, wordt er een Routebeschrijving gemaakt van jouw gedrags- en communicatie eigenschappen als leerkracht/collega. Zo brengen we jouw gedrag letterlijk in kaart. We bespreken het rapport aan de hand van creatieve werkvormen, leggen linken en brengen verduidelijking. We staan stil bij wat deze inzichten betekenen voor jou als leerkracht. Hoe je jezelf (je eigen gedrag) als tool verder kunt ontwikkelen om te groeien als leerkracht/collega. 

Zo laten wij deelnemers kennis maken met hun eigen gedrag en dat van anderen. We helpen je om nog meer bewust te worden van je eigen gedrag en dat van je collega of klasgenoot. Zo verklein je je blinde vlek en krijg je inzicht in dat wat je misschien wel anders en beter kan doen in relatie met anderen. Daarnaast geeft het je handvaten bij geven en ontvangen van feedback

Bovendien worden deze gegevens verwerkt in een schitterende landkaart: jouw PersonalMap. De namen van de steden, rivieren, bergen en zeeën in jouw kaart vertellen alles over jouw gedrags-/begeleidersstijl. Daarnaast toont de kaart hoe anderen jouw gedrag ervaren en waar jouw valkuilen en uitdagingen liggen. Je leert jezelf daardoor (nog) beter kennen en je leert anderen daardoor echt begrijpen. Met PersonalMapping breng jij jezelf dus letterlijk in kaart. 

PersonalMapping is gebaseerd op het door William Marston ontwikkelde DISC-model. Wij maken daarbij onderscheid tussen zestien verschillende types die vallen binnen de vier Rijken van de Wereld van Verschil.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Learning Path
Organisatie

Ontdek ook