STEAM of consciousness: Workshop voor leerlingen


STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, ART and Mathematics.

Dit pakket van workshops kan je op maat van je school of graad samenstellen. Bij elk van deze workshops staat Kunst centraal, maar is er telkens een andere stem-insteek. 

  • Ground

In deze workshop onderzoeken we in hoeverre we weerstand kunnen manipuleren om muziek te maken. We laten hierbij zelfgemaakte grafiettekeningen klinken met ground, een instrument door Jeroen Uytendaele ontwikkeld.

  • Strom

Ken je het storende geluid van een TL-lamp? Als we dat in combinatie met kabels en versterkers gebruiken komen we vast en zeker tot nieuwe muziek. Het werk b van Simon Løffler diende als inspiratie voor deze workshop.

  • Klankenjacht

Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar allerhande interessante geluiden die we doorheen de school met een tablet opnemen. Door die geluiden te manipuleren zijn we in staat om de tablets als simpele synthesisers te gebruiken. Door samen de tablet te bespelen creëren we nieuwe composities.
De school dient zelf tablets te voorzien: één per drie leerlingen is voldoende. 

  • Klankentappers

In de strip De Klankentapper ondervragen Suske en Wiske planten en vruchten door middel van een machine die onzichtbare akoestische signalen kan opvangen. Tijdens deze workshop doen we hetzelfde vanuit een artistiek oogpunt.
Onze klankentapper is een breedband radio-ontvanger die we gebruiken om radiostraling op te zoeken. We gebruiken dus routers, smartphones, lampen, de bedrading in de muur...om zo tot een nieuwe compositie te komen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Musica Impulscentrum
Organisatie