De trouwe vriend : Theatervoorstelling

logo
Bron

Theatervoorstelling De trouwe vriend naar het gelijknamige verhaal van Oscar Wilde,
muziektheater.

De leerlingen ervaren en beleven het verhaal door ernaar te kijken en ze worden ook interactief betrokken in de voorstelling.

Korte inhoud: De oude waterrat is geen familiemens. Liefde zal best aardig zijn maar ik houd het bij vriendschap, zegt hij graag. De groene vlasvink gelooft de waterrat niet echt. De kleine vogel vertelt de rat een verhaal over een vreemde vriendschap tussen een rijke molenaar en een arme bloemenkweker die Hans heet. De molenaar kan prachtig praten, Hans is meer een man van de daad. Hans heeft er alles voor over om de vriendschap van de rijke molenaar te verdienen en misschien, heel misschien krijgt hij zefs de versleten kruiwagen van de molenaar. Is het een verhaal met een moraal, vraagt de waterrat, want daar houdt hij namelijk helemaal niet van!

Thema: De trouwe vriend; brengt de leerlingen in contact met het thema sociale rechtvaardigheid. Daarbij komen ook volgende items aan bod : gelijkheid en ongelijkheid, sociale differentiatie en segregatie.  Het muziektheater verwijst naar, maakt associaties met abstracte inhouden: macht, maatschappij.

Theater Zazoe
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan