WISPERpro : Werken rond beweging en contact in groep

Voldoende beweging, bewuste aandacht voor lichaam en geest, de rol van het fysieke. Het zijn stuk voor stuk belangrijke factoren in een groepsgebeuren. Minstens even belangrijk: fysiek contact. Aanraking doet immers een gevoel van samenhorigheid, vertrouwen en veiligheid ontstaan tussen personen. En dat creëert dan weer een groepssfeer waarin er veel meer mogelijk is.
Voeling hebben met ons bewegend lichaam, goed in ons vel zitten en vanuit die positie anderen in beweging ontmoeten, ondersteunt ons gevoel van zelfvertrouwen. Dat geldt voor iedereen, van heel jong tot oud. Fysiek contact opent bovendien heel wat mogelijkheden bij het creatief en authentiek werken rond specifieke thema’s, gaande van globalisering en relaties tot zingeving en milieu.
Je krijgt inspiratie en tools aangereikt rond het veilig installeren, integreren én inzetten van beweging en contact in je werk met kinderen, jongeren en volwassenen. Op vlak van methodiek wordt er onder andere gewerkt vanuit de principes van contactimprovisatie.

WISPER vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan