Taal- en leerstoornissen : Zinvol inzetten van spelmateriaal

INHOUD
Kinderen zijn fan van gezelschapsspelletjes, dat is geen geheim. Ze worden vaak gebruikt als beloningsmateriaal of als er wat tijd over is. Maar hoe kan je spelletjes zinvol inzetten in de klas/ therapie bij kinderen met taal- en/of leerproblemen?

Welke spelletjes bestaan er om woordenschat uit te breiden en te automatiseren? Hoe kan je onthoudwoorden op een aangename manier inoefenen zonder kostbare tijd verliezen? Zijn er alternatieven om werkwoordspelling op een speelse manier in te oefenen? En op welke manier kan je correcte zinsbouw oefenen aan hand van een spel?

Dit en nog veel meer zal beantwoord worden tijdens de workshop. We nemen je mee op sleeptouw en stellen op interactieve wijze een ruim aanbod spelmateriaal voor.

Daarnaast krijgen jullie ook suggesties mee om spelletjes aan te passen om ze individueel of in groep te kunnen gebruiken, voor verschillende niveaus en doelen.

DOOR WIE?
Emmelie werkt als logopediste in een zelfstandige praktijk en vanuit haar passie voor spelletjes ontstond De Speelbode: een winkel met spelmateriaal voor logopedisten.

VOOR WIE?

  • Leerkrachten kleuter en lagere school ( van tweede kleuterklas tot en met vierde leerjaar) en studenten lerarenopleiding kleuter- en lager onderwijs
  • Zorgleerkrachten
  • Logopedisten en studenten logopedie
  • Ondersteuners

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e leerjaar
bulo alle
lerarenopleiding alle
 vak niet vakgebonden
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie11-06-2019
Nummer 93323
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
de speelbodeleerstoornissenlogopedische ondersteuning bij rekenenlogopedistenondersteunersremediëringspelend lerenspelletjes aanpassenspelmateriaaltaaltaalstoornistherapieworkshopzinvolzorgleerkrachten