Be-Part Familiedag met actieve rondleiding en workshop in de tentoonstelling van Sarah & Charles


Bron

Be-Part, Platform voor Actuele Kunst

Be-Part stelt actuele kunst voor in al haar diversiteit en laat tegelijk het publiek kennismaken met de recente ontwikkelingen in de kunstwereld. Be-Part is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen en combineert verschillende functies rond kunst: presentatie, werkplaats en educatief atelier. Elk jaar zijn hier verschillende grote tentoonstellingen te zien die de evoluties in de hedendaagse kunst op de voet volgen.

Be-Part Atelier tijdens de Familiedag

In Be-Part Atelier worden actuele kunsttentoonstellingen en ideeën van kunstenaars omgezet naar de leefwereld en interesse van kinderen en jongeren. We doen dit, samen met Mooss vzw, met actieve rondleidingen en creatieve workshops voor kleuters (4 - 6 jaar), basisonderwijs (6 - 12 jaar) en secundair onderwijs (12 - 18 jaar).

Tijdens de actieve rondleiding wordt er met de hele familie gekeken, gepraat, gefilosofeerd, bewogen en actief geluisterd. Via een aantal gerichte opdrachten leren kinderen en jongeren op een actieve manier naar kunst kijken. Deze opdrachten vertrekken vanuit verschillende disciplines zoals beweging, muziek, theater, audiovisuele kunsten … opdat de jongeren en kinderen de werken op verschillende manieren kunnen ervaren. Vervolgens verkennen we in de workshop via een gelijkaardig werkproces de taal van de kunstenaar in kwestie.

Be-Part Atelier bij de tentoonstelling 'In The Hands of Puppets' van Sarah & Charles 

Ontsnap aan de realiteit en waag een sprong in onze virtuele wereld! We denken na over een virtuele identiteit of alter ego. Hoe worden we beïnvloed door de grote lading informatie waar we elke dag mee geconfronteerd worden?

We spelen met digitale tablets, ontdekken de creatieve mogelijkheden van beeldbewerking en stellen ons de vraag of kunst ook op een digitaal platform getoond kan worden. Duik mee in dit virtuele atelier!

Mooss vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan