Iedereen kan tekenen

logo

Illustreren kan je leren!

Een bekend probleem in de klas: leerlingen durven niet tekenen, hebben geen zin, voelen zich onzeker over hun tekentalent, … Máár: kunnen tekenen is vaak niet nodig!

In deze vorming leer ik je een aantal technieken die illustratoren gebruiken om te werken vanaf een foto of prent, met aandacht voor licht-donker, lijnsoorten, compositie… en die jouw studenten het zelfvertrouwen geven om een tekening te maken die juist en goed is.

Andy Warhol’s techniek

Deze bekende pop-artist heeft in de jaren ’50 een techniek ontwikkelt met een monotype, een kroontjespen, acrylinkt en een goede foto. We halen de kroontjespen van onder het stof, herondekken de leuke toepassingen hiervan en creëren een hip en modern resultaat met een pop-art-toets!

Plezier beleven met tekenen

Kan je een bende tieners over de streep trekken en het plezier laten ontdekken van het gebruik van een potlood, pen, … zonder dat het resultaat belangrijk is?

Met korte, leuke tekenoefeningen krijg je op een snelle manier heel veel inspiratie en leer je je verbeelding gebruiken. Alle opdrachten zijn gericht op plezier in tekenen, nieuwe dingen uitproberen en creativiteit aanwakkeren.

Wat neem je mee naar huis?

Ideeën en toepassingen om je leerlingen zelfvertrouwen te geven bij een tekenopdracht zonder op het resultaat te letten, zo kan jij je leerlingen weer overtuigen dat tekenen gewoon plezant is! Verder maak je een diorama, een mini-kijkkast met de tekeningen.

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: leerkrachten van de tweede en derde graad van het lager onderwijs, secundair onderwijs, bijzonder lager en secundair onderwijs, ergotherapeuten, zorgverleners, begeleiders,

Bazarts
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo alle
 vak Muzische vorming

secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso alle
 vak Plastische opvoeding - Tekenen
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie26-07-2019
Nummer 94140
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
Bazartsmuzisch coachmuzische vormingstudiedagtekenenworkshop