Leerlabo meertaligheid

logo

Heeft het meertalig repertoire van de kinderen een plaats op school? Benut jij in jouw klas de meertalige rijkdom om alle kinderen efficiënter tot leren te brengen? Maakt jouw school werk van een sterk talenbeleid? Ben je daarnaast ook benieuwd naar de aanpak van jouw Brusselse collega’s?

Concrete praktijkvoorbeelden, vragen en ervaringen van alle deelnemers vormen het uitgangspunt van dit leerlabo. Samen zoeken we naar goede praktijken en oplossingen voor de uitdagingen van de meertalige klas.

Doelgroep

Het vormingsaanbod van het Onderwijscentrum Brussel is voor de schoolteams van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Deze vorming richt zich tot leraren, SES-leraren, zorgcoördinatoren en directeurs basisonderwijs en secundair onderwijs.

Kwaliteit

Tijdens onze leerlabo's wisselen leraren, directies en ondersteuners ervaringen uit. Een leerlabo biedt een krachtige combinatie van theorie en praktijk. We vertalen theorieën, wetenschappelijke inzichten en praktijkervaringen naar de klaspraktijk.

De ondersteuners van het Onderwijscentrum Brussel treden in de leerlabo’s op als coachende experten die de deelnemers helpen om antwoorden te zoeken op de struikelblokken die ze ervaren in de praktijk.

Alle deelnemers zijn experten zijn de ruimte krijgen om te experimenteren, ervaringen uit te wisselen en zo samen tot nieuwe inzichten en aanpakken te komen.

De eerste datum van het leerlabo ligt vast. Daarna volgen nog meerdere bijeenkomsten tijdens het schooljaar.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
 vak Niet vakgebonden
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie29-07-2019
Nummer 94370
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
leerlabomeertaligheidtaaltalenbeleidtalen