Co-teaching in de wiskundeles, altijd een goed plan?!

logo

Samen voor de klas staan spreekt je aan. Je wil de vele voordelen ontdekken, je wil weten hoe je hier concreet moet aan beginnen en je wil ook weten welke extra uitdagingen hierbij komen kijken. Kortom: je wil je niet zomaar in het avontuur 'co-teaching' storten. Tijdens deze nascholing krijg je sleutels aangereikt vanuit ervaringen in het vak wiskunde. 


Programma
Co-teachen is nog vrij nieuw in het secundair onderwijs. Hier en daar zijn er projecten die zeer goed lukken, hoe komt dat? In deze nascholing willen we kijken naar hoe jij co-teaching in jouw context kan vorm geven. Hoe kan je op een doordachte manier aan dit avontuur beginnen? Hoe kan dit allemaal praktisch in zijn werk gaan? Hoe kan je goed afstemmen op elkaar? Hoe zorg je dat iedere leerling groeit binnen de soms steeds groter wordende klassen, met steeds meer uitdagingen? We staan zeker ook stil bij mogelijke valkuilen. Er is ook mogelijkheid om even uit te wisselen wat jouw ideeën en bezorgdheden zijn rond co-teaching. De bedoeling is dat je, na deze nascholing, met veel inspiratie en goesting aan deze uitdaging kan beginnen.


Doelstellingen
Je weet wat co-teaching is.
Je krijgt inspiratie hoe je met co-teaching kan starten.
Je weet met welke modellen in co-teaching je in de klas aan de slag kan gaan.
Je weet wat er voor kan zorgen dat het samenwerken, het samen lesgeven lukt.
Je kent de valkuilen van co-teaching.
Je krijgt enkele handvatten aangereikt om vóór, tijdens en na de lessen te reflecteren.

Doelgroep
 Leerkrachten wiskunde 1ste graad B-stroom


Begeleiding
Annelies Delporte is sinds 2001 leerkracht wiskunde in DVM handels-, technisch en beroepsonderwijs te Aalst. Enkele jaren geleden kwamen er steeds meer nieuwe uitdagingen op haar af en volgde zij ook de banaba zorgverbreding en remediërend leren. Deze opleiding gaf haar een enorme boost waardoor zij met veel plezier aan co-teaching begon. In de eerste graad B-stroom staat zij samen met een collega voor de klas voor het vak wiskunde sinds het schooljaar 2016 – 2017. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad b
 vak Wiskunde
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie31-07-2019
Nummer 94437
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
co-teachingnascholingwiskunde