Forumdag herinneringseducatie en wereldburgerschap

Gekleurde memo's
Bron

De invoering van de nieuwe eindtermen voor de eerste graad A- en B-stroom stelt leerkrachten voor verscheidene uitdagingen. Tegelijkertijd biedt het heel wat kansen voor vernieuwing en innovatie op school.

Kruit en het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie organiseren op 7 november 2019 een forumdag over herinneringseducatie en wereldburgerschapseducatie binnen de nieuwe eindtermen voor de eerste graad secundair onderwijs.

 

Voor wie?

  • In de eerste plaats voor leerkrachten uit de eerste graad A- en B- stroom.
  • We stellen de studiedag ook open voor leerkrachten uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs en/of medewerkers van educatieve organisaties, beleidsmedewerkers en andere geïnteresseerden die elk op hun manier een multiplicator kunnen zijn van de opgedane inzichten voor deze doelgroep.

 

Doelstellingen

  • Leerkrachten uit de eerste graad A- en B-stroom vertrouwd maken met de concepten van herinneringseducatie en wereldburgerschap, alsook het nieuwe kader van de eindtermen (ingegaan op 1 september 2019).
  • Leerkrachten laten reflecteren over de mogelijke implementatie van deze eindtermen binnen hun lespraktijk, dit onder andere door het stimuleren van uitwisselingen (bv. door het tonen van goede praktijkvoorbeelden, rondetafelgesprekken, …).
  • Leerkrachten laten proeven van het bestaande aanbod in Vlaanderen om hen te inspireren, maar onze partners ook een kans te geven om hun (geactualiseerde) aanbod voor deze doelgroep bekend te maken.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
 vak niet vakgebonden
Sleutelcompetentie
Digitale competenties
Sociaal-relationele competenties
Burgerschap
Historisch bewustzijn
Zelfbewustzijn
Cultureel bewustzijn
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie11-09-2019
Nummer 95464
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
beeldvormingburgerschapcontroversedekolonisatiedemocratiedialoogdiscriminatiediversiteiteindtermenfake newsGroote OorloghaatspraakherinneringherinneringseducatieholocaustkolonisatiemediawijsheidmigratiepolarisatiepropagandaracismestereotypevluchtenvooroordeelvredeseducatiewereldburgerschapwereldburgerschapseducatieWOIworkshopictopkc