Van start met Nieuwe Autoriteit op school

Kinderen in een klas.
Pixabay

Inhoud?

In onze individualistische en complexe samenleving wordt het steeds moeilijker voor ouders, begeleiders, leraren,... om sterk in hun schoenen te staan en erkend te worden als gezagsfiguur zonder daarbij tekort te doen aan de noden van vandaag. Nieuwe autoriteit wil een antwoord geven op deze nood.

De grondlegger Haim Omer, ontwikkelde een hedendaagse visie over hoe autoriteitsfiguren kunnen omgaan met gedrag van kinderen en jongeren.

In deze training leer je de basisprincipes van nieuwe autoriteit/geweldloos verzet en maken we de vertaalslag naar het opvoeden in gezinnen, het werken als begeleider of de taak als leraar. We bekijken hoe situaties kunnen escaleren en hoe we dit kunnen vermijden. Verder bekijken we belangrijke principes zoals aanwezigheid, nabijheid en betrokkenheid. We combineren theorie met een omzetting naar de praktijk zodat u met een visie en concrete tools verder kan.

Door wie?

Melina Gorrebeeck is reeds meer dan 10 jaar CLB – medewerker. Daarnaast runt ze een eigen multidisciplinaire groepspraktijk en vormingscentrum The Mind Academy en geeft ze les in diverse opleidingen Hoger Onderwijs. De dagelijkse input vanuit de praktijk in combinatie met het volgen en geven van verschillende opleidingen vormen de basis om met teams aan de slag te gaan.

Voor wie?

Alle geïnteresseerden uit het onderwijswerkveld.

Extra?

Graag vooraf een casus doormailen. Dit kan bijvoorbeeld een situatie zijn die telkens terug escaleert of waarin u het gevoel had geen grip te krijgen op de situatie.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden alle
 vak niet vakgebonden
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie18-09-2019
Nummer 95590
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
concrete toolsgedragsprobleemgeweldloos communicerengeweldloos opvoedenMelina Gorrebeecknieuwe autoriteit