Krachtig Onderwijs

Krachtig Onderwijs

Werken in een klas vol diversiteit, vol verschillen: nieuwe uitdagingen voor een leerkracht?

Krachtig onderwijs heeft ruime expertise opgebouwd in het ondersteunen van schoolteams bij het bouwen aan positieve klasgroepen en het investeren in persoonlijke groei.

Regelmatig doen scholen een beroep op Krachtig Onderwijs om een klasgroep curatief of preventief te begeleiden op groepsdynamisch vlak of om inhoud te geven aan een pedagogische studiedag of teambuilding.

In het veranderende onderwijslandschap merken we echter ook een grote nood aan ondersteuning van leerkrachten.

Naast het doorgeven van kennis en vaardigheden wordt er van een leerkracht verwacht men dat die werkt aan welbevinden, veiligheid, verantwoordelijkheid en verbinding met de klasgroep(en) en het schoolteam.

We zetten graag onze workshops in de verf die de professionalisering van leerkrachten verhogen. Je kan deze vanaf september 2023 boeken.

Hieronder vind je een overzicht van de clusters:

cluster groepsdynamica

cluster klasmanagement en leercondities

cluster coachende begeleidershouding

cluster samenwerking

cluster leefklimaat

cluster groepsvormende activiteiten

cluster rollen in groepen

cluster talenten en kwaliteiten

Een of meerdere workshops kunnen geboekt worden voor pedagogische studiedagen, bijscholingen, ondersteuning van een graad, een (sub)team, …

Een workshop duurt 1 dagdeel van maximaal 4 lesuren (200 minuten).  Meerdere opeenvolgende dagdelen en zelfs een meerdaagse zijn mogelijk. Meerdere parallelle workshops simultaan uitgevoerd door meerdere trainers zijn eveneens mogelijk.

Het aanbod is gericht op alle Vlaamse scholen van het lager, het secundair en het hoger onderwijs.

Contact en informatie: info@krachtigonderwijs.be of https://www.krachtigonderwijs.be/

Via de Sidekick Sam Academy kun je ook een gratis workshop verbindende communicatie boeken: https://sidekicksamacademy.be/agendaItem/6396fc1dfae3211a2e22eedf/verbindend-communiceren-kun-je-leren

 

Leermiddelen (1)