Samen met je hond in de klas: Opleiding hond op school


Ben je leerkracht of onderwijsondersteuner en heb je een hond die van kinderen en knuffelen houdt? Dan leiden we jou en je viervoeter heel graag op om samen op een verantwoorde manier aan de slag te gaan in je klas. Zo kan je hond zorgen voor een beter welbevinden in de klas, of helpen met leren lezen of rekenen. Hoe leuk is dat! 

We zetten in op een gedegen opleiding, zodat de bezoekjes van je hond in de klas stuk voor stuk succeservaringen kunnen worden. We geven je extra inzicht in het gedrag, de sterktes en de draagkracht van je hond. Ook geven we je een breed scala aan werkvormen mee waardoor je nog meer meerwaarde kunt halen uit de beestige bezoekjes. Zo krijg je een aantal leuke oefeningen mee, en komen ook de principes van Rots en Water (én hond) aan bod.

TRAJECT

Voor de start bekijken we tijdens een persoonlijke kennismaking of dit werk iets is voor jouw hond. Daarna kun je de online opleiding starten. Deze video's vol kennis en toffe voorbeelden kun je op je eigen tempo bekijken. Tijdens de stagemomenten kun je alles in de praktijk brengen en je hond meenemen naar je klas. Wij kijken mee en geven je uitgebreide feedback en tips om de sterktes van je hond nog meer in de verf te zetten. Ook na de opleiding blijven we aan de zijlijn supporteren en kun je altijd bij ons terecht met vragen. Bovendien geven we je jaarlijks een flinke dosis inspiratie mee tijdens de terugkomdagen en intervisiemomenten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
AAP vzw
Organisatie