Mobile Escape Game: Spel rond groepsdynamica, samenwerking en overleg


Twee kamers, één mysterie, twee smartphones, de klok tikt ...

In de Mobile Escape Game wordt je groep uitgedaagd om als onderzoeksteam een zaak van financiële fraude uit te spitten. Lukt het jullie om de schuldige tijdig aan te duiden en de locatie van het verduisterde geld te achterhalen?

Spelomschrijving:

In het bedrijf Lease and Drive werd financiële fraude vastgesteld. De bedrijfsleider schakelt een onderzoeksteam in om de zaak uit te spitten.

Het team moet de schuldige ontmaskeren en onderzoeken waar het missende geld van het bedrijf is terecht gekomen. Het onderzoeksteam wordt opgesplitst in twee kleinere teams die elk een kantoor zullen onderzoeken.

Het ene team doorzoekt het kantoor van het afdelingshoofd. Hij verdenkt immers één van zijn medewerkers, maar hij durft er zich nog niet over uitspreken omdat hij over onvoldoende bewijsmateriaal beschikt. Hij heeft zijn vermoedens in de vorm van tips en aanwijzingen verborgen in zijn kantoor. Het andere team onderzoekt het kantoor van de boekhouding.

Aan beide teams om deze tips en aanwijzingen te ontdekken, ontcijferen en interpreteren! Samenwerking en overleg zijn cruciaal om deze zaak op te lossen. Elk team beschikt over één laptop, één tablet en één smartphone met de nodige apps. Via een beveiligde Facebookpagina staan ze in contact met het onderzoeksbureau.

Lukt het de spelers om de schuldige tijdig aan te duiden en de locatie van het verduisterde geld te achterhalen? 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
De Aanstokerij
Organisatie