PLAI: Via waarderend onderzoek werken aan verandering op school


PLAI is een motiverende methode om participatief te werken aan verandering op school. 

Het is een vernieuwende aanpak van de AI-methode (Appreciative Inquiry, Waarderend Onderzoek) dat energie geeft, kracht brengt en inspeelt op ieders talent(en).

Deze multi-inzetbare tool betrekt diverse medewerkers en stakeholders actief bij veranderingsprocessen. Via interactieve vormen en digitale ondersteuning gaan ze meedenken over mogelijke antwoorden op prangende vraagstukken en participeren ze in innovatieve processen. Een ideaal instrument om co-creatief te werken op school.

Hoe kan PLAI jou bijstaan bij het veranderingsvraagstuk op school?

PLAI vertrekt vanuit de reële context en formuleert van daaruit een positief kernthema. Dit is de start om uit die huidige context te stappen en out-of-the-box, maar toch zeer concreet, samen over de toekomst te gaan nadenken.

De tool stelt een schoolteam in staat om uitdagingen op een participatieve wijze te benaderen en te innoveren zodat de school de gewenste (en steeds evoluerende) rol blijft spelen in onze snel veranderende samenleving.

PLAI is ontstaan in samenwerking met UCLL (University Colleges Leuven Limburg), Thomas More hogeschool Geel, Stebo, MAD Faculty van LUCA School of Arts, Kessels & Smit en Evenwicht. Het is een gevalideerd ESF-innovatieproject.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
De Aanstokerij
Organisatie

Ontdek ook