De Grote Gendershow


Wat is gender? Wat is de invloed van genderstereotypen? Hoe denken we over mannelijkheid en vrouwelijkheid vandaag? En wat kan en moet beter? Je komt het allemaal te weten in deze educatieve video.

In juni 2021 lanceerde RoSa vzw met trots de Grote Gendershow! Deze talkshow, gerealiseerd door productiehuis Poolhert, duurt niet toevallig ongeveer vijftig minuten en past daarmee perfect in het bestek van een lesuur. Vanwege de coronacrisis kon onze populaire standaardvorming Gender for Dummies niet fysiek gegeven worden in scholen en besloten we een deel van de inhoud te digitaliseren in een educatieve video waarmee leerkrachten zelf aan de slag kunnen tijdens de les. Jaouad Alloul is onze host in deze Grote Gendershow: hij neemt je mee doorheen een parcours van luchtige gesprekken, persoonlijke getuigenissen en heldere duiding door experts. Een leuke mix van jong en oud komt aan het woord en wisselt van gedachten over de impact van gender op onze samenleving. Daarnaast worden enkele basisconcepten en de meest voorkomende vragen rond gender toegelicht door verschillende experts. Zo leggen RoSa experten Bieke Purnelle, Myriam Halimi en Ciska Hoet op een laagdrempelige manier uit wat gender (niet) is en wat de impact van genderstereotypen is op onze samenleving, en horen we Fatma Arikoglu van Ella vzw over intersectionaliteit. Benieuwd? Bekijk de Grote Gendershow.

Geen tijd voor de hele talkshow? Op onze website vind je naast de volledige talkshow ook twee kortere videoclips terug waarin respectievelijk de basisconcepten gender en genderstereotypen worden uitgelegd.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Oefen.be
Geen account? Surf dan naar oefen.be/132551.

Ontdek ook