Europass Vlaanderen


Europass is een initiatief van de Europese Commissie dat de mobiliteit in kader van leren en werken wil faciliteren, stimuleren en ondersteunen in heel Europa.

Via verschillende Europass-tools neem je jouw loopbaan in handen en maak je je kwalificaties en competenties transparant en duidelijk, ook over de grenzen heen:

  • Europass-e-Portfolio: maak gratis je Europass-profiel, CV en motivatiebrief aan en ontvang leer- en jobsuggesties vanuit heel Europa. Deel je profiel in het kader van een sollicitatie of studie-aanvraag.
  • European Digital Credentials for Learning: dit zijn digitale versies van je diploma's en certificaten die in een standaard Europees-breed formaat worden uitgereikt. Ze genieten dezelfde wettelijke geldigheid als de papieren diploma's en certificaten.
  • Europass-Mobiliteit: bewijst en documenteert buitenlandse leer- en werkervaringen.
  • Europass Diploma- en Certificaatsupplement: omschrijven de verworven kennis, vaardigheden en competenties van respectievelijk een bachelor-/masterdiploma en een beroepsopleiding/-ervaring.

De Europass-tools zijn gratis en beschikbaar in 29 verschillende talen.

Ben jij op zoek naar een stage, opleiding of een job in Europa? Gebruik dan Europass! Op het Europass-platform vind je naast de Europass-tools ook opleidingen en vacatures en heel wat nuttige informatie over studeren en werken in de Europese Unie.  

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Europass Vlaanderen
Organisatie

Ontdek ook