AI in de zorg: STEM-project


In het project AI in de Zorg bekijken leerlingen hoe de EWS (Early Warning Score) gebruikt wordt in de praktijk. Ze gaan na hoe een computer op basis van kunstmatige intelligentie automatisch het risiconiveau van een patiënt kan inschatten. Ze maken daarbij kennis met een beslissingsboom, een veelgebruikte techniek uit de machine learning.

De Early Warning Score (EWS) is een richtlijn die internationaal wordt gebruikt in ziekenhuizen om de gezondheid van een patiënt te kunnen inschatten. De EWS is gebaseerd op de vitale functies: bloeddruk, lichaamstemperatuur, hartslag, ademhalingsfrequentie, alertheid en zuurstofsaturatie. Beslissingsbomen uit de zorgsector zijn maatschappelijk relevant en vormen de ideale context voor een STEM-project dat leerlingen concepten van artificiële intelligentie bijbrengt. In dit STEM-project is een belangrijke rol weggelegd voor wiskunde en computationeel denken.

Binnen dit project is er ook een unplugged activiteit, nl. een kaartjesset om een klasdiscussie op gang te brengen. Verder is er de online toepassing Moet ik naar de dokter? waarbij leerlingen kennismaken met een reële toepassing uit de zorg, maar niet moeten programmeren.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Dwengo vzw
Organisatie

Ontdek ook