De Wereld Morgen


DeWereldMorgen.be is meer dan zomaar een medium, het is in de eerste plaats een beweging. Zij ijveren voor het tot stand komen van een duurzame, sociale en democratische samenleving en doen dat door samen met een breed netwerk aan vrijwilligers en burgerjournalisten media te maken.

Verandering begint bij bewustzijn en bewustzijn ontstaat door informatie en kennis te verspreiden. Met de artikelen, foto’s, blogs en video’s die op DeWereldMorgen.be verschijnen willen ze bijdragen tot de verspreiding van die kennis, het aanwakkeren van een kritisch bewustzijn en het tot stand brengen van een andere en betere samenleving.

Ze zien zichzelf niet als neutraal en pretenderen dat ook niet te zijn. DeWereldMorgen.be kiest consequent voor een uitgesproken democratische en sociale redactionele lijn die inzet op antiracisme, antifascisme, antiseksisme, dekolonisering en openlijk de strijd aanbindt met ieder maatschappelijk onrecht.

Op de site vind je o.a. een vierdelige serie over de dreiging van extreem rechts.

Deze vierdelige serie, die de dreiging van extreemrechts belicht, met diepgaande gesprekken onder leiding van Lode Vanoost en deskundige bijdragen van Dirk Verhofstadt over de jaren 1930, Fatiha Dahmani over extreemrechts op de werkvloer, Dominique Willaert over het succes van extreemrechts in de Denderstreek en Ico Maly over extreemrechtse strategieën op sociale media. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
DeWereldMorgen
Organisatie

Ontdek ook